Ehdolla Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi 2019 -työlista

Vuonna 2019 poliittinen valta ja tahtotilat punnitaan uudestaan. Keskustaopiskelijoilla on jälleen vaikuttava sauma puolueessa. Olla keskustelunavaaja koulutuspolitiikassa mutta myös sanoissa, jotka muilta puolueessa saattaisi ensin jäädä sanomatta. Nuorkeskustalainen rohkeus ja ketteryys yhdistettynä luottamukseen on mainio työkalu. Se täytyy valjastaa supervaalivuonna fiksusti.

Pääministeripuolueena eduskuntavaaleihin lähteminen ei yleensä ole herkullisin paikka. Hallitusvastuu on tuottanut hedelmää, mutta kevään vaalikentillä ei kiinnosta mennyt vaan tuleva. Mikä on keskustalainen visio 2020-luvun yhteiskunnasta?

Vastausten ja vision lisäksi minulle keskustassa on kyse vastuunkannosta. Kukin sanoittaa sitä omalla tarinallaan ja arvopriorisoinnillaan mutta ennen kaikkea yhdessä. Kyse on kehittämisestä ja vuoropuhelusta niin muiden puolueiden kuin ihan tavallisten ihmisten kanssa.

Tämä ytimessä tahtoisin jatkaa. Keskustaopiskelijat on monelle sekä minulle oma pala puoluetta. Kyse ei ole aina opiskelijoista, vaan myös laajemmasta yhteiskunnallisesta asemoitumisesta. Keskustaopiskelijat on kehityksen, poliittisen kasvun ja oppimisen joukkue. Sen johdolla on oltava kirkas visio niin järjestöstä kuin sen vaikuttavuudesta. Alla muutama molempiin lohkoihin.

        Politiikan TOP3 #2019

  1. Perustulokirjaus hallitusohjelmaan ja uusi kokeilu, jossa opiskelijat mukana.
  2. Nuorkeskustan vaalivoitto eduskuntavaaleissa. Eniten nuoria kansanedustajaehdokkaita läpi ympäri Suomen.
  3. Keskusta profiloituu sivistyksen ja koulutuksen saralla eduskuntavaaleissa.

    .
    Järjestön TOP3 #2019

  1. Tapahtumavuosikello koko vuodelle jo tammikuussa. Jokainen tapahtuma aikatauluineen kuukautta ennen ulos. Markkinointiin panostaminen.
  2. Synergiaetujen hakeminen puolueen tapahtumien kanssa. Esimerkiksi politiikka- ja toimintapäivillä KOL:n syysstartin järjestäminen toisena päivänä, toisena puolueen tapahtumaan osallistuminen.
  3. Tavoitteelinen ja aktiivinen jäsenhankinta kevään vaalien aikana, sen tulosten jatkaminen syksyn edustajistovaaleissa.


Oman paikallisosastoni Helsingin Keskustaopiskelijoiden tuella, hyvin monen niin entisen kuin nykyisen keskustaopiskelijan kannustamana haen tukeanne toimia puheenjohtajana myös vuonna 2019. Vaikka puheenjohtajan nuijassa olisi sama nainen, samanlainen ei ole lähtökohta. Yhdessä teidän kanssa edelleen keskustellen ja kantaa ottaen, toivon pääseväni johtamaan tämän porukan vuoteen 2019.

Jatkokautta hakiessa täytyy myös olla kiitollinen tästä vuodesta. Yksin ei ole onnistuttu vaan yhdessä. HeKO:n puheenjohtaja Valtteri Markulan sanoista kunnia siis koko porukalle.

“Aulin puheenjohtajakaudella Keskustaopiskelijat ovat profiloituneet rohkeina ja asiantuntevina keskustelunavaajina sekä Keskustan arvojen väsymättöminä puolustajina. Tällä pohjalla on syytä uskoa, että Auli olisi paras henkilö viemään liittoa vaalivuoteen 2019.”

Luottamustanne hakien ja aktiivista keskustelua liittokokoukselta odottaen,

Auli Piiparinen
puheenjohtajaehdokas

 

 

Share the Post:

Related Posts