Keskustaopiskelijoiden liittokokous: Keskusta ei voi myydä arvojaan vaalien jälkeen

Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous luo selkärankaa puolueensa ensi kevään hallitusneuvotteluihin ja määrittelee puolueelleen periaatepoliittiset reunaehdot hallitusvastuuseen. Eduskuntavaaliohjelma alkaa puolueella kuin puolueella olla julkistusta vaille valmiita, mutta teemat eivät Keskustaopiskelijoiden mielestä saa jäädä vain vaalipuheiksi.

“Vaalien jälkeen alkaa varsinaisesti seuraavan hallituskauden tavoitteista kädenvääntäminen. Hallitusta kokoavana puolueena on keskustan asetettava selkeät sävelet hallitusvastuussa toimimiselle. On asioita, joista emme ole valmiita joustamaan.” linjaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana ensi vuonna jatkava Auli Piiparinen.

Keskustaopiskelijat pitää keskustan arvoista tärkeimpänä sivistystä, kestävää kehitystä ja ylisukupolvisuutta. Ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistäminen on tinkimätön osa puolueemme hallitusvastuuta.

Keskustan periaatteelliset kynnyskysymykset kevään 2019 hallitusneuvotteluissa on oltava:

  • Hiilineutraali Suomi 2029
  • Koulutukseen ja sivistykseen panostaminen. Keskustan otettava opetusministerin salkku
  • Sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen perustana oltava vastikkeeton perustulo
  • Työelämää tasa-arvoistava perhevapaauudistus
  • Keskusta ei ole valmis kasvattamaan valtion suhteellista velan määrää
  • Translaki uudistetaan

“Poliittisten päätösten vaikutukset näkyvät usein vasta vuosien päästä. Ylisukupolvisuudella on turvattava hyvinvoiva maapallo tuleville sukupolville. Ilmastopolitiikalla on oltava merkittävä rooli kaikessa poliittisessa päätöksenteossa. Keskustan on kannettava tästä erityinen vastuu”, huomauttaa puheenjohtaja Piiparinen.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

 

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajisto vuodelle 2019: Inna Kallioinen (2.vpj), Auli Piiparinen (pj), Laura Hämäläinen (1.vpj).

 

 

Jaa tämä artikkeli