Keskustaopiskelijoiden Piiparinen: Tiedeministeriys uusi avain keskustalle – torille!

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen iloitsee siitä, että 40-vuoden kuivan kauden jälkeen keskusta on vihdoin saamassa jalkansa korkeakoulupolitiikan oven väliin.

“Hallitusohjelmassa on monia keskustan ja keskustaopiskelijoiden kannalta tärkeitä ja pitkäaikaisia korkeakoulupoliittisia linjauksia. Perusrahoituksen vahvistaminen ja hankerallin hillitsiminen luovat pohjaa koko Suomen korkeakoulukenttää pitkäjänteisesti rakentavalle politiikalle”, toteaa Piiparinen.

Keskustaopiskelijoiden kannalta tärkeitä kirjauksia ovat erityisesti keskustalaisia arvoja tasa-arvosta, kansanvallasta ja köyhän asiasta edistävät kirjaukset koulutuksen saavutettavuussuunnitelmasta, yliopistojen sisäisestä demokratiasta ja opintotuen huoltajakorotuksen kasvattamisesta.

“Harmittavasti hallitusneuvotteluissa huomattavat opiskelijoiden sosiaaliturvan parannukset jäivät vappusatasten jalkoihin. Hallituspolitiikka on tietenkin kompromissien taidetta, mutta opintotuesta vastaavana ministerinä keskustalla on tässä vielä tekemistä”, harmittelee Piiparinen.

“Tiede- ja kulttuuriministerin valinnassa on kyse myös keskustan tulevaisuuslinjan valinnasta. Tehtävään ovat varmasti vahvoilla esimerkiksi Hanna Kosonen ja Katri Kulmuni, mutta odotan valittavan henkilön ennen päätöksiä esittävän puolueväelle ja eduskuntaryhmälle visionsa siitä miten hän aikoo edistää salkullaan keskustan uudistumista 2020-luvulle”, vaatii Piiparinen.

Lopullinen päätös keskustan hallitukseen osallistumisesta tehdään puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokouksessa.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi


Jaa tämä artikkeli