Keskustaopiskelijat: Puoluekokous tulee, let’s get this party started

Keskustaopiskelijat haluaa repäistä esiripun keskustan puheenjohtajavaalin edestä, ja käynnistää ehdokkaiden linjaerojen etsimisen omalla kysymyspatteristollaan. Kouvolan puoluekokoukseen on tasan kuukausi, ja viikonloppuna alkava puheenjohtajakierros tarvitsee totisesti tulta tappuroihinsa. Nyt ehdokkaiden käymä keskustelu on Keskustaopiskelijoiden mukaan jäänyt täysin ponnettomaksi.

“Minun keskustallani on selkärankaa kertoa puolueen mielipide niin hallitus- kuin oppositiopuolueena. Keskipuolueilla on ollut vahva identiteetti, mutta mitä on tänä päivänä olla keskellä? Kädenlämpöinen “olemme keskellä” vastaus ei riitä, meidän on aika luoda vahva kuva Suomen Keskustasta tulevaisuuden tekijänä”, linjaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen toiveekkaana.

Nyt on keskustelun aika.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja-tusina:

 1. Keskustassakin on omat äärilaitansa sekä vasemmalla ja oikealla että liberaali- ja konservatiiviakselilla. Miten yhdistäisit eri tavoin ajattelevia keskustalaisia, mihin laitaan itse vahviten samaistut?
 2. Onko keskustan tehtävä peesata esimerkiksi ilmastonmuutoksen vastaisia toimia vastustavia ihmisiä, vai haastaa heitä ja näin toimia arvojensa mukaan ylisukupolvisesti ja kestävän kehityksen periaatteella? Onko keskusta sinulle vihreä liike?
 3. Mikä yksittäinen politiikan lohko keskustan pitäisi ottaa omaksi, tunnistettavaksi ja uskottavaksi, leipälajikseen?
 4. Jos keskustalla olisi 100% kannatus ja se olisi eduskunnassa ainoa puolue, millaista Suomea se rakentaisi?
 5. Miksi nuoren ihmisen kannattaa käyttää voimavarojaan ja vapaa-aikaansa keskustalaiseen liikkeeseen minkä tahansa muun kansalais- tai nuorisojärjestön tai kansalaisaloitteen sijaan?
 6. Miksi mielestäsi on itsestään selvää, että keskusta osallistuu vuosittain maatalousnäytteilyihin, muttei Pride-kulkueeseen puolueena? Osallistutko puheenjohtajana molempiin, jos tulet valituksi?
 7. Miten keskustan pitäisi vahvistaa demokratiaa sekä yhteiskunnassa että puolueen sisällä? Minkä roolin antaisit puoluehallitukselle ja -valtuustolle päivän politiikan linjauksissa, esimerkiksi kehys- ja budjettiriiheen valmistautuessa?
 8. Santeri Alkio -sitaatin mukaan “Ihmisyys ja sen kehitystarve on pantava kaiken yhteiskunnallisen ja valtiollisen uudistamisen pohjaksi”. Mitä uutta keskustalainen sivistysliike tarjoaa tulevina vuosikymmeninä?
 9. Keskustan kansanedustaja osallistuu julkiseen keskusteluun kiistanalaisesta asiasta esittäen kantoja, jotka eivät vastaa puolueen virallista linjaa. Nuorkeskusta älähtää asiasta, mutta kukaan puolueen linjalla oleva kansanedustaja tai ministeri ei osallistu keskusteluun ja tuo puolueen linjaa esiin. Miten toimit?
 10. Kadutko jotain poliittiselta uraltasi?
 11. Miten tukisit keskustan kaupunkikannatuksen vahvistumista puheenjohtajana?
 12. Keskustan periaateohjelma linjaa, että ihmisarvon on jakamaton. Oletko valmis keskustan johtohahmona puolustamaan kaikkien ihmisoikeuksia sitä vaativissa paikoissa?

Lisätietoja:
Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358503897260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

Auli Piiparinen
Jaa tämä artikkeli