Keskustaopiskelijat: Muistilista uudelle puheenjohtajalle ja rivit suoraksi sunnuntain jälkeen

Viikonloppuna käytävä Keskustan ylimääräinen puoluekokous nostaa tällä hetkellä tunteita pintaan enemmän kuin koskaan. Huomisen kokouksen lisäksi Keskustaopiskelijat haluaa kääntää katseet jo puoluekokouksen jälkeiseen aikaan. Valittu puheenjohtaja tarvitsee tuekseen kaikki keskustalaiset, ja rivit on saatava ensi viikosta alkaen yhteistyöhön uuden keskustan askeleita maalaamaan.

“Sunnuntai on kaikille ennen kaikkea oikeus levähtää tiiviin kampanjoinnin jälkeen. Hopealle jääneelle kampanjatiimille se sisältää varmasti vielä pettymystä ja surua. Mutta maanantaina on viimeistään sisuunnuttava demokraattisesta tuloksesta, ja puhallettava yhteen hiileen. Keskustan uusi nousu tapahtuu vain ja ainoastaan kokonaisena joukkueena” huomauttaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Samalla Keskustaopiskelijat korostaa puolueen olevan myös linjoiltaan uuden taitteessa. Liitto haluaa rohkaista uutta puheenjohtajaaa työhön erityisesti alla olevien asioiden puolesta.

  1. Valittu puheenjohtaja on ensisijaisesti aina keskustan puheenjohtaja, ei hallituksen ministeri.
  2. Keskusta rohkenee puheenjohtajan johdolla käydä keskusteluja sisäisesti niin yhdistävistä kuin jakavista mielipiteistä.
  3. Arvomme ihmisyydestä, sivistyksestä, tasa-arvosta ja oikeudenmukaisuudesta konkretisoituvat tekoina eduskunnassa, maakunnissa ja kunnissa.
  4. Perustulo ja ihmisten sosiaaliturvan uudistaminen otetaan keskustan yhteiskunnalliseksi kärjeksi 2020-luvulla.
  5. Keskusta on vihreä liike, jonka yksi suurimpia tehtäviä politiikassa on torjua ilmaston lämpenemistä.


Keskustaopiskelijat korostaa, että Kouvolan puoluekokouksessa jokaisella edustajalla on käytössään yksi ääni. Sen käytöstä valta ja vastuu on puoluekokousedustajan oma. Päätös on henkilökohtainen, ja jokaiselle pitää antaa vapaus olla sitä mieltä kuin parhaaksi tuntee. Keskustaopiskelijat ei ota ota liittona kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta mutta kannustaa jäseniään valitsemaan ehdokkaansa oman pohdinnan ja arvojen kautta.

“Uskomme, että molempien johdolla keskusta saa uuden alun, ja hyvän johtajan kohti uutta vuosikymmentä. Sekä Antti että Katri ovat nuorkeskustan kasvattamia, ja tietävät myös opiskelijaliiton tarpeet. Me olemme valmiita yhteisen keskustan rakentamiseen kumman tahansa johdolla”, summaa Keskustaopiskelijoiden Piiparinen.

Lisätietoja:
Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli