Keskustaopiskelijat: Pikavipit kiellettävä!

Keskustaopiskelijat vaatii pikavippien yksiselitteistä kieltämistä. Pikavipit aiheuttavat tutkimusten mukaan kuluttajille, etenkin nuorille, ylivelkaantumista ja maksuhäiriömerkintöjä. Pikavipit johtavat usein kierteeseen, jossa vanhaa velkaa maksetaan uudella pikavipillä. Maksuhäiriömerkinnät vaikeuttavat merkittävästi yksilön elämää.

Vaikka pikavippien lainsäädäntöä on viime vuosina kiristetty muun muassa korkokatoilla, luovat pikavipit edelleen ongelmia. Luottoja myönnetään yrityksestä riippuen hyvin erilaisin perustein. Etenkin nuoret, joilla ei ole riittäviä taitoja hahmottaa ja hallita omaa rahankäyttöä, ovat suuressa riskissä ylivelkaantua. 

Pikavippikierteeseen joutumisella on kauaskantoiset seuraukset. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa niin asunnon kuin puhelinliittymän saamista, mutta myös opintolainan saamista. Tällöin nuoren on hankala rakentaa elämäänsä ja talouttaan uudelleen. Oma lukunsa ovat peliongelmaiset, jotka rahoittavat pelaamisensa pikavipeillä.

Pikavippejä markkinoidaan nimensä mukaisesti nopeina ja vaivattomina ratkaisuina rahan tarpeeseen. Pikavippiyrityksiä löytyy markkinoilta suuri määrä, minkä vuoksi kuluttaja voi päätyä ottamaan pikavippejä useammilta yrityksiltä yhtäaikaa.

Lisätietoja: 

Miriam Putula

puheenjohtaja, Keskustaopiskelijat ry

050 2897260

Jaa tämä artikkeli