Helsingin Keskustaopiskelijat: Joonas Paavilainen Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi

Kuvassa Joonas Paavilainen

Helsingin Keskustaopiskelijat esittää Joonas Paavilaista Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi vuodelle 2021.

Paavilainen opiskelee teologiaa ja uskonnontutkimusta Helsingin yliopistossa neljättä vuottaan. Teologian ja uskonnontutkimuksen kandiohjelman opinnoissaan Paavilainen suuntautuu erityisesti kaupunkiteologian ja uskontososiologian teemoihin.

“Meidän Keskustaopiskelijoiden tehtävä on toimia sivistyksen ja koulutuksen puolestapuhujana. Meillä korkeakouluopiskelijoilla on ajankohtaisin näkemys korkeakouluopiskelijoiden arjesta ja sen haasteista. Olemme ihmisiä, jotka haluavat muutosta ja rakentaa yhteiskunnastamme oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää. Olemme elinehto Keskustan ja yhteiskunnan tulevaisuudelle”, Paavilainen linjaa.

Korkeakouluopinnot ovat muuttuneet maailmanlaajuisen koronapandemian takia. Pandemia on näkynyt opiskelijoiden arjessa erityisesti etäopiskelun, toimeentulon heikennysten ja muiden elämänmuutosten myötä. Opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta ensi vuoden merkittävin uudistus tulee olemaan yhdenvertaisten opiskelijaterveyspalveluiden tarjoaminen kaikille korkeakouluopiskelijoille. Keskustaopiskelijoita tarvitaan valvomaan opiskelijoiden hyvinvointia ja vahvistamaan keskustalaista kaupunkipolitiikkaa.

“Tuleva vuosi on merkittävä Keskustalle ja meidän opiskelijaliikkeelle. Meidän tulee jalkauttaa uusittu strategiamme kaikille jäsenillemme sekä vahvistaa opiskelijaliikkeemme toimintaa. Uudet ideat ja toimintamallit alkavat näkymään toiminnassamme sekä viritämme yhdessä jäsentemme kanssa järjestömme kuntavaalikuntoon”, Paavilainen kertoo.

”Keskustan nuorisokannatus on historiallisen heikko. Tässä tilanteessa Keskustaopiskelijoiden pitää järjestönä olla iskussa ja valmiina tekemään väsymättä työtä kadonneen nuorisokannatuksen kasvattamiseksi. Joonaksella on juuri sellaista kokemusta ja näkemystä, jota me tässä ajassa tarvitsemme”, tokaisee Helsingin Keskustaopiskelijoiden hallituksen jäsen Valtteri Markula.

Paavilainen toimii tällä hetkellä Keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsenenä ja Helsingin Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajana. 24-vuotias kaakkoismurteiden puolustaja on saavuttanut johtajakokemusta muun muassa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton piiri- ja edunvalvontasektorin varapuheenjohtajana vuonna 2017.

“Hyvä johtaja johtaa aina edestä omalla esimerkillään kuunnellen alaisiaan ja tukien puheenjohtajaa. Yhdessä tekemällä”, päättää Paavilainen.

Lisätietoa:

Joonas Paavilainen joona.k.paavilainen@helsinki.fi

Jaa tämä artikkeli