Helsingin Keskustaopiskelijat: Venla Luttinen Keskustaopiskelijoiden liittohallitukseen

Kuvassa Venla Luttinen

Helsingin Keskustaopiskelijat kannattavat Venla Luttista Keskustaopiskelijoiden liittohallitukseen vuodelle 2021. Luttinen opiskelee metsätiedettä Helsingin yliopistossa neljättä vuotta. Metsätieteiden kandiohjelman opinnoissaan Luttinen suuntautuu erityisesti metsien ekologiaan ja käyttöön.

“Keskustaopiskelijoiden tulee olla rohkeasti idealisteja, ja tähdätä tulevaisuuteen. Päivänpolitiikan paineet eivät rajoita meitä samalla tavalla kuin emopuoluetta. Mikä olisikaan parempaa opiskelijoiden edunvalvontaa kuin huolehtia siitä, että he saavat tehdä työuransa tasa-arvoisessa hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa tulevilla opiskelijoilla on kaikilla samat mahdollisuudet laadukkaaseen koulutukseen. Meidän tehtävämme Keskustassa on pitää huolta opiskelijoista, ihmisoikeuksista ja uskosta parempaan huomiseen.” linjaa Luttinen.

“Elämme keskellä suurta yhteiskunnallista murrosta ja tulevat vuodet määrittävät Suomen ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta ratkaisevalla tavalla. Näinä aikoina keskustalainen opiskelijaliike tarvitsee johtoonsa parhaat mahdolliset voimat ja siksi pidän Venla Luttista oivana valintana”, tokaisee Helsingin Keskustaopiskelijoiden hallituksen jäsen Valtteri Markula.

”Olen ollut tämän vuoden aikana mukana KOL:n strategiatyöryhmässä, mikä on ollut todella antoisaa, sillä on oikeasti päässyt muodostamaan liiton suuntaa. Kunhan strategia saa lopullisen muotonsa liittokokouksessa, tulee seuraavaksi suunnata panokset sen toteuttamiseen. On tärkeää, ettei strategia jää pölyttymään arkistoihin, vaan että se näkyy koko järjestömme toiminnassa liittojohdosta sinne osastoissa tehtävään ruohonjuurityöhön asti. Liittotoimiston päädyssä on pidettävä koko ajan kirkkaana mielessä, että hyvin toimivat osastot ovat edellytys menestykselle ensivuoden ylioppilas- ja opiskelijakuntavaaleissa”, Luttinen kertoo.

Luttinen toimii tällä hetkellä Helsingin Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana ja Keskeisten edustajistolistan vaalipäällikkönä. Keskustassa hän on toiminut jo pitkään, ensin varavaltuutettuna kotikunnassaan Vesannolla ja sen jälkeen aktiivisesti Helsingin Keskustaopiskelijoissa. Vapaa-aikaansa 22-vuotias viettää järjestötehtävien lisäksi orkesteriharjoituksissa tai kirjoittamassa.

Lisätiedot:
Venla Luttinen
venla.luttinen@gmail.com
Instagram: @lukkinen
Facebook: @mehtavenla

Valtteri Markula
valtteri.markula@gmail.com

*Kuvan ottanut Aleksi Flyktman

Jaa tämä artikkeli