Keskustaopiskelijoiden liittokokous: Hallituksen torjuttava kasvava nuorisotyöttömyys

Keskustaopiskelijoiden liittokokous on huolissaan koronakriisin tuomasta nuorisotyöttömyydestä. Keskustaopiskelijat vaatii, että tiedeministeri Annika Saarikko, työministeri Tuula Haatainen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä kokoontuvat yhteen ratkaisemaan nuorten ja valmistuvien työllisyyttä koskevia kysymyksiä. 

Edelliset lamat ovat osoittaneet, että työttömäksi valmistuminen johtaa helposti pitkäaikaistyöttömyyden ja syrjäytymisen kierteeseen. Korona onnistui jo kevään aikana kaksinkertaistamaan nuorisotyöttömyyden ja viemään nuorilta kesätyöt. 

“Moni opiskelija pelkää tällä hetkellä toimeentulonsa ja tulevaisuutensa puolesta. Valmistumista ei pysty nykyisellään lykkäämään ja työttömäksikään ei haluta valmistua”, Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi vuodelle 2021 valittu Eveliina Leskelä toteaa.

Keskustaopiskelijoiden liittokokous esittääkin, että hallitus lähtee avainministereiden johdolla luomaan ratkaisuja, miten korkeakoulujen työelämälähtöisyyttä voitaisiin entisestään parantaa. 

“Ministerien on aika astua ulos poteroistaan ja näyttää, mihin punamultayhteistyö parhaimmillaan kykenee”, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Elisa Pirttilahti vaatii.

Koronaelvytystä ollaan suuntaamassa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan. Keskustaopiskelijoiden liittokokous näkeekin, että tässä on paikka tukea nuorten tutkijoiden innovaatioita ja luoda Suomeen uutta työtä, etenkin ympäristölle ja ilmastolle kestävällä tavalla. 

“Koronakriisiä seuraa uhkaavasti ilmastokriisi. Pelaamalla kortit oikein, Suomessa voidaan luoda uusia ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Suomi voi olla ilmastoteoissaan kokoaan suurempi!” toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Joonas Paavilainen muistuttaa.

Keskustaopiskelijoiden liittokokous kokoontui 7.11. etäkokoukseen. Kokouksessa hyväksyttiin sääntömääräisten asioiden lisäksi sosiaalipoliittinen ohjelma, kuntavaaliohjelma ja liiton uusi strategia. Lisäksi valittiin liitolle uusi johto ja liittohallitus. Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja on myös Keskustaopiskelijoiden edustaja Keskustan puoluehallituksessa ja sen työvaliokunnassa.

Keskustaopiskelijoiden uusi puheenjohtajisto:
Eveliina Leskelä, puheenjohtaja
Elisa Pirttilahti, varapuheenjohtaja
Joonas Paavilainen, varapuheenjohtaja

Liittohallitus:
Eeva-Kaarina Heikkilä
Emmi Hämäläinen
Sami Kemppainen
Venla Luttinen

Jaa tämä artikkeli