Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden syyskokous: Terapiajonot lyhyemmäksi maksuttomalla psykoterapeuttikoulutuksella

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden syyskokous on huolissaan opiskelijoiden jaksamisesta sekä mielenterveydestä.

Korona-aikana erityisesti opiskelijoiden mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut, mutta jo ennen koronaa palveluiden kysyntä oli suurempaa verrattuna edellisvuoteen, ja tarve tästä on tuskin vähenemässä. Tälläkin hetkellä Jyväskylässä jono psykoterapiaan on kuukausia, mitä pahentaa pula psykoterapeuteista.

– Tilanne on kestämätön. Mielenterveyteen liittyvissä asioissa apua pitäisi saada mahdollisimman pian, eikä kuukausien jonottamisen ja pallottelun jälkeen, sanoo Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden mielestä psykoterapeuttipulalle tulee etsiä aktiivisesti ratkaisuja, sillä se lyhentäisi pitkäksi kasvaneita hoitojonoja. Konkreettinen keino olisi tehdä nykyisin kymmeniätuhansia euroja maksavasta psykoterapiakoulutuksesta maksuton.

Helsingin Keskustanuoret olivat tehneet asiasta puoluekokousaloitteen, jota käsiteltiin viime viikonloppuna puoluevaltuuston kokouksessa.

– Puoluevaltuusto yhtyi aloitteen tavoitteeseen lisätä psykoterapeuttien määrää, mutta ei hyväksynyt psykoterapiakoulutuksen maksuttomuutta. Maksuttomuus olisi konkreettinen keino vähentää jonoja, toteaa Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden tuleva puheenjohtaja Iida Hämäläinen.

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden syyskokouksessa valittiin osaston hallitus tulevalle vuodelle. Uutena puheenjohtajana toimii Iida Hämäläinen ja uutena varapuheenjohtajana Marianne Lahtela. Hallituksen jäseninä jatkavat Arttu Laaksonen, Oscar Lang ja Aada Ruhanen sekä uutena jäsenenä Valtteri Paakki. Hallituksen varajäsenenä jatkaa Arttu Karila.

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2020
arttu.laaksonen@kol.fi

Iida Hämäläinen
Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja 2021
kiraiida.hamalainen@gmail.com

Jaa tämä artikkeli