Keskustaopiskelijat: Keskusta teki sen taas – opintotuen tulorajat nousevat!

Keskustaopiskelijat iloitsee Marinin-Saarikon hallituksen päätöksestä korottaa määräaikaisesti opintotuen tulorajoja. Erityisenä ilonaiheena keskustaopiskelijat näkevät sen, että opiskelijallekin annetaan nyt entistä parempia mahdollisuuksia sovittaa työ, opinnot ja sosiaaliturva yhteen.

“Erityisesti kokoomus on tuon tuosta lupailemassa opiskelijoille tulorajojen korotuksia, mutta valitettavasti lupaukset ovat aina jääneet katteettomiksi. Tällä vuosituhannella ainoastaan keskustalaiset opintotukiministerit Tanja Karpela ja Antti Kurvinen ovat onnistuneet runnomaan läpi merkittävät parannukset opiskelijan oikeuteen työhön. Tähän ei oppositiossa olevat porvarit ole omilla kausillaan pystyneet”, harmittelee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Keskustaopiskelijat näkee, että tulorajojen korotuksessa on myös kyse laajemmasta yhteiskunnallisesta muutoksesta. Työn ja sosiaaliturvan suhde muuttuu savupiipputeollisuuden ajan mustavalkoisesta joko/tai-ajattelusta kohti yksilön ihmisyyttä tukevaa sekä/että-ajattelua jossa työ ja sosiaaliturva voivat tarvittaessa sujuvasti toimia yhdessä.

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli