Helsingin Keskustaopiskelijat: Venla Luttinen KOL:n varapuheenjohtajaksi

Helsingin Keskustaopiskelijat esittävät Venla Luttista Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajaksi vuodelle 2022.

Helsingin yliopistossa metsätiedettä opiskeleva Luttinen toimii tällä hetkellä Helsingin Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana ja Keskustaopiskelijoiden liittohallituksen kansainvälisyysvastaavana.

”Olen oppinut tuntemaan Venlan ihmisenä, jolla on samanaikaisesti toinen jalka tiukasti Vesannon mullassa ja toinen Helsingin kaduilla. Keskustaopiskelijoiden johtoon mielestäni tarvitaan ajattelijaa, joka osaa käytännön politiikassa yhdistää nämä kaksi niin erilaista alueellista identiteettiä – maaseudun ja kaupungin”, kertoo Valtteri Markula Helsingin Keskustaopiskelijoiden hallituksesta.

Puheenjohtajan vaihtuessa toiminnan jatkuvuus ja kokemus liittohallituksen työskentelystä ovat arvokkaita. Järjestön toimintaa tulee kehittää tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Luttisen mukaan yhteisöllisyyden tarve on korostunut opintojen muuttuessa, ja siihen tulee vastata. Jäsenistä huolehtiminen ei tapahdu vain vaikuttamisen kautta, vaan parhaimmillaan sitä tehdään osastojen arkisessa toiminnassa.

Luttisen tavoitteena on jatkaa myös Keskustaopiskelijoiden kansainvälisen osaamisen ja yhteistyön kehittämistä.

“Vuosi kansainvälisistä asioista vastaavana liittohallituksen jäsenenä on osoittanut, että siinä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia. Opiskelijat ovat kiinnostuneita kansainvälisyydestä, ja ulkomailla opiskelu tai työskentely jossain vaiheessa on monilla tavoitteena. Myös ulkomailta tulleet opiskelijat olisi hyvä saada mukaan toimintaan ja vaikuttamaan. Kansainvälinen toiminta tarvitsee ansaitsemansa panostuksen liitolta”, Luttinen sanoo.

Lisätietoa:

Venla Luttinen

venla.luttinen@kol.fi

Jaa tämä artikkeli