Keskustaopiskelijat: Onko SYL ajautunut takaisin Ei-liikkeeksi?

Keskustaopiskelijoiden mielestä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) alueellisen opintolainahyvityksen vastainen kannanotto oli tunkkainen tuulahdus perinteistä etujärjestöajattelua, jossa ihmisten tasa-arvoa edistävää sivistyspolitiikkaa vastustetaan itseluoduilla keinotekoisilla uhkakuvilla.

“Alueellinen opintolainahyvitys on osa uuden ajan feminististä aluepolitiikkaa, jolla haetaan ratkaisuja ihmisten ja alueiden väliseen polarisoitumiseen. On erikoista, että opiskelijoiden edunvalvojat lähtevät vastustamaan tällaista rohkeaa edelläkävijyyttä, jolla taattaisiin inhimillisen sivistyspääoman jakautuminen myös maantieteellisesti”, harmittelee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Keskustaopiskelijoiden katsoo, että asiassa etujärjestönkin pitäisi pystyä katsomaan laajasti yhteiskunnallista kokonaistilannetta. Korkeakoulutettujen ihmisten nykyistä tasaisempi alueellinen jakautuminen on hyvinvointiyhteiskunnan selviytymisen kannalta kohtalonkysymys. Ilman korkeakoulutettua työvoimaa yhteiskunnan lupaamia peruspalveluita ei pystytä kaikille suomalaisille takaamaan.

”SYL:n periaatteellinen vastustus asiassa herättää vain kysymyksiä, että haluaako SYL ja sen hallitus todella taata linjapaperinsa mukaisesti ”suomalaisen hyvinvointivaltion”? Jos lainahyvitys ei SYL:n mielestä ole ratkaisu koulutetun työvoiman saamiseksi myös syrjäseuduille, niin mikä on SYL:n vaihtoehtoinen ratkaisu? Vai vastustaako SYL hyvinvoinnin tutkimustyötä vain ideologisin perustein”, kysyy Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Joonas Paavilainen.

Lisätietoa:

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli