Keskustaopiskelijoiden liittokokous: Marinin hallituksen eväät on syöty

Keskustaopiskelijoiden liittokokous katsoo, että Sanna Marinin hallitus on epäonnistunut talouspolitiikan isossa kuvassa ja monissa taloudellisesti pienissä, mutta periaatteellisesti suurissa uudistuksissa, kuten translain uudistamisessa.

Vuoden 2018 liittokokouksessa Keskustaopiskelijat asetti seuraavat periaatepoliittiset kynnyskysymykset puolueen osallistumiselle hallitusvastuun kantamiseen:

  • Hiilineutraali Suomi 2029
  • Koulutukseen ja sivistykseen panostaminen. Keskustan otettava opetusministerin salkku
  • Sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen perustana oltava vastikkeeton perustulo
  • Työelämää tasa-arvoistava perhevapaauudistus
  • Keskusta ei ole valmis kasvattamaan valtion suhteellista velan määrää
  • Translaki uudistetaan

Näistä kynnyskymyksistä neljä ensimmäistä on onnistunut Keskustaopiskelijoiden liittokokouksen mielestä vähintäänkin tyydyttävästi ja perhevapaauudistus keskustan ansiosta jopa loistavasti.

Keskustaopiskelijat tunnustaa koronatoimenpiteistä aiheutuneen valtion velkaantumisen oikeaksi ja välttämättömäksi politiikaksi, jota ilman ei valtavia inhimillisiä katastrofeja oltaisi pystytty välttämään.

“Ennen kaikkea Keskustaopiskelijat on huolissaan siitä, että Marinin hallituksen vihervasemmisto ja sen apupuolueeksi ajautunut SDP ei ole kyennyt osoittamaan koko vaalikautena kykyä toteuttamaan edes pieniä yhdessä sovittuja sopeutustoimia”, linjaa Keskustaopiskelijoiden vuoden 2022 puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

“Keskustaopiskelijoiden liittokokouksen mielestä Rovaniemellä 20.-21.11. kokoontuvan Keskustan puoluevaltuuston on käytävä laaja ja hallitusyhteistyön ytimiin pureutuva raatorealistinen keskustelu hallituksen ja hallituspohjan toimintakyvyn edellytyksistä”, jyrähtää Keskustaopiskelijoiden vuoden 2021 puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Lisätietoa:

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli