Rovaniemen Keskustaopiskelijat: Ampuvatko Lapin yliopiston edustajat itseään jalkaan?

Rovaniemen Keskustaopiskelijat ihmettelee kokoomusnuorten ulostuloa tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen korkeakoulupolitiikasta. Kokoomusnuoret kannanotossaan ilmoittaa, ettei korkeakoulujen hajasijoittaminen ole etenkään opiskelijoiden etu. Ihmeellisintä tässä on se, että kannanoton yhtenä allekirjoittajana on Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsen.

Ministeri Kurvinen ilmoitti aikaisemmin syksyllä koulutusvastuiden laajentumisesta eri ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa ympäri Suomea. Koulutusvastuut määrittävät, minkälaisia tutkintoja korkeakouluissa voi opiskella. Ministeri Kurvisen harjoittama politiikka mahdollistaa yhä useammalle korkeakoulututkinnon ympäri Suomea.

– Korkeakoulujen itsensä hakemat ja ministeriön myöntämät uudet koulutusvastuut vastaavat koko Suomen ja erityisesti Lapin osaajapulaan sekä samalla vahvistavat näiden korkeakoulujen vetovoimaisuutta sekä osaamista, iloitsee Rovaniemen Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Kalle Pyky.

–Ihmeellistä on se, ettei kokoomusnuoret näe tätä tärkeänä asiana, vaan Rovaniemen kaltaisten kasvavien yliopistokaupungitkin maalataaan kannanotossa tekohengitettäväksi muuttotappiomaaseuduksi. Onkohan edes Oulu riittävän iso korkeakoulutukselle kokoomusnuorten mielestä, ihmettelee Pyky.

– Lapin yliopiston etu ei ole mennä kaikessa isojen yliopistojen vanavedessä. Erityisen tuskallisen tilanteesta tekee se, että käsillä olisi poikkeukselliset mahdollisuudet periferiayliopistoille. Lapin yliopiston hallituksen puheenjohtajan viimesyksyinen osallistuminen EKn ja Akavan kannanottoon ja nyt ylioppilaskunnan hallituksen jäseneltä tullut ulostulo ovat alistuneisuudessaan valtava oma maali lobbaamisen ja imagotyön saralla. Siinä oli paikka, miksi emme lauo, toteaa hallituksen jäsen Jere Tapio.

Lisätietoja:

Kalle Pyky
Rovaniemen Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

0449742747
kalle.pyky@me.com

Jere Tapio
Rovaniemen Keskustaopiskelijoiden hallituksen jäsen

Jaa tämä artikkeli