Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Laaksonen: Hallitus kuuli opiskelijoiden hädän!

Opiskelijoiden kriisiytynyt mielenterveystilanne on ollut viime ajat kaikkien huulilla ja tällä viikolla taas 41 000 opiskelijaa sai Kelalta kirjeen opintotuen takaisinperinnästä. Keskustaopiskelijat iloitsee hallituksen julkaisemista määrätietoisista toimista näiden molempien ongelmien ratkaisuun.

“Koronan ja koronatoimenpiteiden aiheuttamissa opiskelijoiden mielenterveysongelmissa on kyse koko Suomen sekä yksittäisen opiskelijan tulevaisuuden kannalta erittäin vaarallisesta ja kauaskantoisesta ilmiöstä. Hallituksen päätös panostaa YTHS:n mielenterveystyöhön neljä miljoonaa euroa vuosiksi 2023-2026 on oikea suunta pitkäaikaisen ongelman ratkaisemikseksi”, toteaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Keskustaopiskelijoiden mielestä yhteiskunnan velvollisuus on tuoda ratkaisuja opiskelijoiden mielenterveyden ongelmiin ja opiskelijalla on oikeus tehdä myös työtä.

“Opintotuen tulorajojen pysyvä korotus 50 prosentilla on loistavaa jatkoa keskustalaisten opintotukiministereiden tekemälle pitkäjänteiselle työlle opiskelun ja työnteon paremman yhteensovittamisen puolesta. Tulorajojen pysyvä korotus on myös ennen kaikkea teko opiskelijoiden arjen vakauden puolesta!”, iloitsee Laaksonen.

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 389 7260
arttu.laaksonen(a)kol.fi

Jaa tämä artikkeli