Keskustaopiskelijat: Kehysriihestä tuli tulevaisuusriihi

Keskustaopiskelijat on tyytyväinen hallituksen päätökseen investoida merkittävästi tulevaisuuteen. Kehysriihessä päätettiin merkittävistä tutkimus- ja kehittämistoiminnan panostuksista sekä tiedeleikkausten perumisesta. Tämän lisäksi panostuksia tehtiin ammatilliseen koulutukseen.

“Tieteeseen, tutkimukseen ja koulutukseen panostamalla pystymme turvaamaan suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuuden. Kehysriihestä tehtiin tulevaisuusriihi, ja keskusta sekä muu hallitus teki vahvasti kestävään tulevaisuuteen katsovia talouspäätöksiä” iloitsee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Keskustaopiskelijoiden mielestä hallitus lähetti kehysriihipäätöksillään myös merkittävän ja painokkaan viestin nuorelle sukupolvelle: haastavassa taloustilanteessa leikkauksia ei kohdistettu lapsiin, nuoriin eikä opiskelijoihin.

“On selkeä poliittinen arvovalinta, ettei hallitus kohdistanut leikkauksia nuoreen sukupolveen”, jatkaa Laaksonen.

Keskustaopiskelijat pitää tärkeänä, että hallitus päätti opintorahan ylimääräisestä indeksikorotuksesta sekä vakinaisti opintotuen tulorajojen korotuksen. Samalla kuitenkin Keskustaopiskelijat haluaa muistuttaa, ettei opiskelijoiden sekä koko nuoren sukupolven hyvinvointia saa unohtaa koronakriisin helpottaessa.

“Nuoren sukupolven heikentynyttä hyvinvointia ei saa sivuuttaa koronakriisin unohtuessa, sillä hyvinvoinnin uudelleenrakentaminen on vasta alussa. Uusien kriisien syttyminen samaan aikaan aiheuttaa vain lisää tarvetta panostuksille hyvinvointiin ja paremman tulevaisuuden uskoon”, päättää Laaksonen.

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 389 7260
arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli