Keskustaopiskelijat: Suomi Natoon!

Keskustaopiskelijoiden mielestä Suomen tulisi hakea Naton jäsenyyttä.

Keskustaopiskelijoiden mielestä Venäjän raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan on muuttanut pysyvästi globaalia turvallisuusympäristöä siihen suuntaa, että Suomen Nato-jäsenyys edistäisi parhaiten turvallisuutta ja vakautta niin Suomessa kuin Euroopassa ja koko maailmassa.

“Syyt, miksi Suomi on ollut sotilaallisesti liittoutumaton, ovat Venäjän hyökkäyksen takia romuttuneet. Venäjästä on tullut entistäkin arvaamattomampi maa, jonka tarkoituksena ei ole edistää rauhaa eikä sen lupauksiin voi enää luottaa. Siksi katseet onkin käännettävä Natoon”, toteaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Keskustaopiskelijat korostaa, että päätös Suomen Nato-jäsenyydestä kuuluu eduskunnalle. Viimeiset pari viikkoa ovat osoittaneet, että jäsenyydelle on Suomessa laaja yhteiskunnallinen tuki.

Keskustaopiskelijat on kuitenkin huolissaan mahdollisesti odotushuoneajasta eli ajasta hakemuksen jättämisestä jäsenyyden saamiseen. On todennäköistä, että Venäjä pyrkii erinäisin keinoin vaikuttamaan ja painostamaan Suomea sekä sen kansalaisia.

“Keskustelua tulisi käydä laajamittaisesti siitä, onko Suomi yhteiskuntana varautunut aggressiiviseen vaikuttamiseen sekä mahdollisesti jopa sotilaallisiin operaatioihin odotusaikana. Samalla suomalaisia tulisi valmistella tähän historiallisesti jopa vaikeaan aikaan, päättää Laaksonen.

Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu tulevana viikonloppuna Vaasaan keskustelemaan erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä Natosta.

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 389 7260
arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli