Keskustaopiskelijat: EU-vaalien uudistaminen uhkaa demokratiaa

Keskustaopiskelijat on huolissaan Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivänä, Eurooppa-päivänä, Euroopan demokratiakehityksestä.

Euroopan parlamentti hyväksyi viime viikolla mietinnön europarlamenttivaalien uudistamisesta: jäsenmaiden 27 erillisistä vaaleista on tarkoitus tehdä yhdet Euroopan tason vaalit. Keskustaopiskelijat tyrmää ajatuksen. 

“Euroopan unionin laajuinen vaalipiiri romuttaa läheisyysperiaatteen, ja vie europarlamenttivaaleja yhä etäämmälle unionin asukkaista. Kehityssuunta on väärä, ja uhkaa rapauttaa EU:n sisäistä demokratiaa entisestään sekä asettaa pienempien jäsenmaiden ehdokkaat haastavaan asemaan”, toteaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen

Keskustaopiskelijoiden mielestä tarvitaan toimia, jotka tuovat europarlamenttivaaleja lähemmäs esimerkiksi nuoria. Hyvä esimerkki on Euroopan parlamentinkin kannattama äänestysikärajan laskeminen.

Ukrainan sodasta seurannutta yhtenäisyyden tiivistymistä Euroopan unionissa tulee hyödyntää unionin demokratiatyössä.  

”Euroopan unioni on vahva silloin kun se on yhtenäinen ja eurooppalaiset uskovat siihen. Siksi EU:n tulee pysyä lähellä ihmistä”, päättää Laaksonen.  

Lisätietoja

Arttu Laaksonen

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 389 7260

arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli