Keskustaopiskelijat: Budjettiriihi tuo turvaa talveksi myös opiskelijoille

Keskustaopiskelijoiden pitkäaikainen tavoite alueellisesta opintolainahyvityksestä etenee – Suomessa vahvistetaan entisestään feminististä aluepolitiikkaa!

Keskustaopiskelijat iloitsee hallituksen budjettiriihipäätöksestä käynnistää alueellisen opintolainahyvityksen kokeilu ensi vuonna. Alueellisella opintolainahyvityksellä turvataan korkeasti koulutetun työvoiman sekä osaajien saatavuus koko Suomessa. 

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajan Arttu Laaksosen mielestä kokeilun aloittaminen on tärkeä signaali erityisesti harvaan asutuille seuduille sekä konkreettinen toimi näiden alueiden osaajapulaan. 

“Korkeakoulutettu väestö ei voi olla vain pääkaupunkiseudun etuoikeus, vaan yhtälailla Pohjois- ja Itä-Suomen alueet tarvitsevat korkeasti koulutettuja osaajia. Alueellisen opintolainahyvityskokeilun avulla pystytään turvaamaan esimerkiksi laadukas perusopetus harvaan asutuilla seuduilla” iloitsee puheenjohtaja Laaksonen. 

Leipää, lämpöä ja turvaa opiskelijoille 

Keskustaopiskelijat on tyytyväisiä hallituksen päätökseen korottaa opiskelijoiden ateriatukea 0,25 eurolla ensi vuoden alusta. Ateriatuen korotus on monelle toimeentulon ja hyvinvoinnin kanssa painivalle opiskelijalle välttämätön. 

“On hienoa, ettei hintojen nousua laitettu pääasiassa opiskelijoiden maksettavaksi. Opiskelijat ovat kärsineet jo riittävästi epävarmoissa ajoista. Kokonaisuus antaa yhteisen signaalin opiskelijoille, että myös heitä arvostetaan eikä jätetä yksin” toteaa Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Eeva-Kaarina Heikkilä

Samalla Keskustalle budjettiriihi oli myös inhimillisyysriihi, josta hyvä osoitus on perheellisten opiskelijoiden tukeminen. Se on osaltaan jatkoa Keskustan inhimilliselle perhepolitiikalle.  

“Opintotuen huoltajakorotuksen väliaikaisessa korottamisessa sekä ylimääräisessä lapsilisässä yhdistyvät kestävä keskustalainen sivistyspolitiikka sekä köyhän asia” toteaa Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Olivia Löytänen

Merkittävä päätös sosiaali- ja terveysalan harjoitteluihin

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoihin liittyvät harjoittelukorvaukset maksetaan jatkossa valtion eikä ammattikorkeakoulujen rahoista. 

Keskustaopiskelijoiden mielestä päätös on merkittävä. Harjoittelumaksujen poistaminen ammattikorkeakoulujen harteilta on merkittävä säästö etenkin paljon sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kouluttaville ammattikorkeakouluille. 

“Hienoa, että jatkossa harjoittelukorvauksiin menneet rahat voidaan kohdentaa esimerkiksi pedagogiikkaan tai opiskelijoiden tukeen, jossa se menee varmasti tarpeelliseen käyttöön” päättää varapuheenjohtaja Löytänen. 

 

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 050 389 7260
arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli