Keskustaopiskelijat: Opiskelijaruokailun hintojen nousu pettymys

Keskustaopiskelijat on pettynyt tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen päätökseen korottaa opiskelija-aterian enimmäishintaa, mikä tarkoittaa opiskelijaruokailun kallistumista.

Monen opiskelijan hyvinvointi ja toimeentulo on jo nyt äärirajoilla elämisen kallistuessa. Opiskelija-aterian kallistuminen ei tilannetta helpota. 

“On surullista, että hintojen nousu laitetaan pääasiassa opiskelijoiden maksettavaksi. Opiskelijoiden hyvinvointia ei pitäisi polkea yhtään enempää” jyrähtää Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen

Opiskelija-aterian tarkoituksena on kannustaa terveellisen ruokailuun sekä samalla tukea opiskelijoiden kohtaamisia opiskelijaruokailun merkeissä. 

“Vaarana on, että yhä useampi jättää syömättä terveellisen lämpimän aterian. Samalla opiskelijaruokailun sosiaalinen merkityskin heikentyy” toteaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen. 

Pientä helpotusta on kuitenkin nähtävissä ensi vuonna, mikäli esitys ateriatuen korottamisesta 0,25 eurolla menee läpi syksyn budjettiriihessä. 

Keskustaopiskelijat ihmettelee opiskelijajärjestöjen toimintaa

Keskustaopiskelijat on ihmetellyt viime kuukausien aikana muutamien opiskelijajärjestöjen viestiä, jossa on ensisijaisesti oltu huolissaan opiskelijaravintolabisneksen kannattavuudesta. 

“On tuntunut vahvasti siltä, että osa opiskelijajärjestöistä on ollut huomattavasti kiinnostuneempia opiskelijaravintolabisneksestä kuin lopulta opiskelijoiden kohtuuhintaisesta ruokailusta.” ihmettelee Laaksonen. 

Nyt Keskustaopiskelijat vaatii vastuuta opiskelija-aterioita tarjoavilta yrityksiltä, joista monessa opiskelijajärjestöt käyttävät merkittävää valtaa. 

“Odotamme, että korotuksen seurauksena opiskelija-aterian laatu ja monipuolisuus säilyy sekä kotimaisuusaste pysyy erityisen korkeana. Samalla opiskelijaravintoloissa pitäisi pohtia, että osan aterioista, esimerkiksi keittojen, hinta ei korotuksenkaan myötä nousisi” päättää Laaksonen. 

 

Lisätietoja

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 050 389 7260
arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli