Keskustaopiskelijat: Alueellisen opintolainahyvityksen kokeilu on positiivinen budjettiuutinen

Keskustaopiskelijat on erittäin tyytyväinen valtiovarainministeri Saarikon budjettiesityksestä käynnistää alueellisen opintolainahyvityksen kokeilu ensi vuonna. 

”Suomalaisen yhteiskunnan alueellinen eriytyminen on merkittävä uhka hyvinvointivaltion tulevaisuudelle. On aito huoli siitä, että esimerkiksi harvaan asutulle seudulle ei löydy tarpeeksi varhaiskasvatuksen opettajia, sairaanhoitajia tai erityisopettajia” painottaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen

Keskustaopiskelijat korostaa, että esimerkiksi lapsella pitää olla samanlaiset oikeudet saada laadukasta perusopetusta niin Ilomantsissa kuin Turussa. Osaava korkeakoulutettu työvoima ei voi olla vain isojen kaupunkien etuoikeus. 

“Moni suomalainen haaveilee muuttamisesta maaseudulle, mutta samalla nykyiset yhteiskunnan rakenteet eivät mahdollista sitä. Tarvitaan alueellisen opintolainahyvityksen kaltaisia kannusteita ja mahdollisuuksia” jatkaa Laaksonen. 

Keskustaopiskelijat muistuttaa, että esityksessä on kyse kokeilusta, jolla turvataan osaavan työvoiman saatavuus ympäri Suomea. Kokeilussakaan ketään ei pakotettaisi muuttamaan harvaan asutulle seudulle, vaan siihen ainoastaan kannustettaisiin. 

“Keskustaopiskelijoille on selvää, ettei alueellisella opintolainahyvityksellä pyritäkään ratkaisemaan opiskelijoiden toimeentulon ongelmia. Kokeilun tarkoituksena on selvittää, onko alueellinen hyvitys eli rahallinen korvaus tehokas keino estämään ihmisten ja yhteiskunnan alueellista polarisoitumista”, päättää Laaksonen. 

 

Lisätietoja

Arttu Laaksonen

puheenjohtaja

puh. 050 389 7260

arttu.laaksonen@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli