Keskustaopiskelijat: Pääministeri Marin tuhosi korkeakouluopiskelijoiden kannattaman alueellisen opintolainahyvityksen

Keskustaopiskelijat on tyrmistynyt siitä, että hallituskumppanit ja etenkin demaripääministeri Sanna Marin jyräsivät korkeakouluopiskelijoiden ja Keskustan tukeman alueellisen opintolainahyvityksen. 

Keskustaopiskelijat muistuttaa, että esiselvityksen mukaan alueelliselle opintolainahyvitykselle oli vahva korkeakouluopiskelijoiden tuki. Selvä enemmistö niin ammattikorkeakoulu- kuin yliopisto-opiskelijoista näki, että vuotuinen alueellinen opintolainahyvitys kannustaisi heitä muuttamaan tai jäämään töihin harvaan asutulle seudulle. 

— On täysin käsittämätöntä, että muut hallituspuolueet pääministeri Marinin johdolla kuoppasivat tutkittuun tietoon perustuvan kokeilun, jolla olisi vastattu harvaan asutun alueen huutavaan osaajapulaan, jyrähtää Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.  

Alueellisella opintolainahyvityksellä haettiin konkreettisia ratkaisuja ihmisten perusoikeuksien turvaamiseen koko Suomessa. Kyse olisi ollut yksinkertaisesti siitä, että esimerkiksi jokaisella lapsella on yhtäläiset oikeudet laadukkaaseen perusopetukseen asuinpaikasta riippumatta. 

— Jälleen kerran vihervasemmisto halusi unohtaa suurten kaupunkien ulkopuolella asuvat ihmiset, heidän huolensa sekä heidän oikeutensa yhdenvertaisille peruspalveluille. Keskusta oli taas ainoa puolue, joka aidosti kantoi huolta osaavan työvoiman saatavuudesta koko Suomessa, paaluttaa Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Olivia Löytänen

Keskustaopiskelijat haluaa kiittää erityisesti entistä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista ja nykyistä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosta sekä koko puoluetta alueellisen opintolainahyvityksen vahvasta edistämisestä tällä hallituskaudella. 

— Tällä mitattiin harvaan asutun seudun ihmisten sekä alueellisen tasa-arvon merkitys päättäjille. Nämä arvot eivät näytä painavan paljoa muille hallituspuolueille paitsi Keskustalle. Kannattaakin muistaa tämä tulevan kevään eduskuntavaaleissa, päättää Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Eeva-Kaarina Heikkilä

Lisätietoja: 

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
puh. 050 389 7260
arttu.laaksonen(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli