Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden kevätkokous: Opiskelijoiden hyvinvointi otettava huomioon tulevassa hallituspolitiikassa

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden sanoma tulevalle hallitukselle: älkää unohtako opiskelijoita!

Jyväskylän Keskustaopiskelijat on erittäin huolissaan opiskelijoiden asemasta tulevaisuudessa keväällä käytyjen vaalikeskustelujen ja vastikään julkaistujen hallitustunnustelukysymysten perusteella.

Hallituksen muodostaminen on aloitettu, hallitustunnustelijaksi valitun Kokoomuksen Petteri Orpon eduskuntapuolueille esittämien 24 kysymyksen myötä. Vastausten odotetaan viitoittavan tietä siihen, mitkä puolueet tulevat kantamaan vastuuta hallituksessa seuraavan neljän vuoden aikana.

Monet puolueista, kuten vaalit voittanut Kokoomus, lupasivat ennen vaaleja ettei koulutuksesta tulla leikkaamaan seuraavalla vaalikaudella. Tämä lupaus ei yksin riitä, vaan opiskelijoiden hyvinvointi on kyettävä takaamaan esimerkiksi riittävän toimeentulon ja saavutettavien mielenterveyspalveluiden muodossa.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat on seurannut korkeakoulutuksen maksullisuuteen sekä sen keskittämiseen liittyvää keskustelua pöyristyneenä. Kumpikaan näistä toimista ei tule lisäämään opiskelijoiden hyvinvointia – päinvastoin.

Jyväskylän Keskustaopiskelijat tukee Keskustan puoluejohdon muodostamaa linjaa puolueen jäämisestä oppositioon tulevan vaalikauden ajaksi. Keskustan jääminen oppositioon ei ole kuitenkaan este kunnianhimoiselle koulutuspolitiikalle, jonka ensisijaisena tavoitteena tulee jatkossakin olla laadukkaan tieteen ja tutkimuksen mahdollistaminen sekä opiskelijoiden laaja-alainen hyvinvointi.

Opiskelijat ovat tulevaisuuden tekijöitä, joiden roolia tulevaisuuden kestävän yhteiskunnan rakentajana ei saa unohtaa.

Lisätietoja:
Irja-Ulriikka Valta
Osaston puheenjohtaja
jyvaskyla@kol.fi

Jaa tämä artikkeli