Oikeistohallitus lamauttaa kansalaisyhteiskunnan toiminnan 

Keskiviikkona 22.5. ulkoministeriö viesti aikeistaan leikata järjestöavustuksensa lähes kokonaan jo ensi vuodelle. Tuen saajina on esimerkiksi Suomen YK-liitto, Ihmisoikeusliitto ja Suomen punainen risti. Vaikka monilla järjestöillä on toki muitakin rahoituslähteitä, niin esimerkiksi Nuoret, rauha ja turvallisuus -verkostolta leikkaantui kaikki rahoitus pois, kun aiemmin hallitus lakkautti rauhantyön kaikki avustukset. 

Näinä vaikeina ja turbulentteina aikoina kansainvälisen yhteistyön ja niitä toteuttavien järjestöjen merkitys tulisi olla korostunut. Valitettavasti tilanne on päinvastainen ja hallituksen päätöksillä käytännössä ajetaan alas monia ansiokkaita ja tärkeää työtä tekeviä järjestöjä” sivaltaa keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Soukkio.

Valitettavasti nuorten kannalta, pahempaa on vielä luvassa. Jo ensi vuodelle opetus- ja kulttuuriministeriön tukia leikataan yhteen 75 miljoonan euron edestä. Näitä tukia saa nuorisotyötä tekevät, sivistävät ja vapaa-ajan toimintaa tuottavat järjestöt. Luvassa on myös valtavia leikkauksia sosiaali- ja terveysalan järjestöihin, jotka tekevät muun muassa ennaltaehkäisevää työtä.

Tarkat leikkauslistat julkaistaan vasta elokuussa pääministeri Orpon käskystä. Keskustaopiskelijat näkevät, että tässä on kyse vain likaisesta vaalitempusta. Leikkauslistat on julkaistava ennen eurovaalien äänestyksen alkua.

Lisätiedot:

Joonas Soukkio

Puheenjohtaja 

joonas.soukkio@kol.fi

Puh. 050 389 7260

Jaa tämä artikkeli