TIEDOTE: Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset: Marie Okkonen Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset esittää 23-vuotiasta Marie Okkosta Keskustan Opiskelijaliiton varapuheenjohtajaksi. Marie opiskelee Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntapolitiikka neljättä vuotta ja on toiminut JOKE:n aktiivina lähes kolme vuotta. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa  ja tehnyt paljon yhteistyötä alueen opiskelijajärjestöjen kanssa. Luottamustehtäviä löytyy järjestöjen lisäksi myös kaupungin ja maakunnan puolelta, mikä antaa monipuolisia näkökulmia asioihin.

”Olen lähtenyt politiikkaan mukaan vuoden 2008 kuntavaaleissa Tuusulassa. Tuolloin koko aihe oli minulle vieras, mutta jostain kumpusi halu vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Pian aloitettuani opiskelut Joensuussa lähdin mukaan niin ainejärjestötoimintaan kuin poliittiseen opiskelijatoimintaan”, hän kuvaa taipalettaan vaikuttamisen parissa.

Opiskelijapolitiikasta Mariella onkin kertynyt runsaasti asiantuntemusta, jonka hän mielellään antaisi Keskustan opiskeijaliiton käyttöön: ”Vuosi 2012 oli minulle erityisen antoisa, sillä sain ahkeroida sydämeni kyllyydestä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa. Toimin tuolloin hallituksen 1. varapuheenjohtajana, Joensuun kampusvaliokunnan puheenjohtajana sekä kehitysyhteistyövastaavana. Edelleen minussa asuu halu haastaa itseni oppimaan uutta ja tekemään parhaani opiskelijan paremman huomisen puolesta. Uskon, että kokemuksellani ja motivaatiollani voin olla Keskustan opiskelijaliiton arvoinen varapuheenjohtaja vuonna 2014.”

Marien mielestä KOL voisi panostaa entistä enemmän siihen, kuinka kannustetaan opiskelijoita yhteiskunnalliseen aktiivisuuten. Varsinkin ammattikorkeakoulujen saralla tekemistä riittää. Luonnollisesti osastoilla on tässä suuri rooli, ja yhteyttä niihin tuleekin tiivistää. KOL: tulee olla osastojen tukena valtakunnallisten opiskelija-asioiden asiantuntijana ja keskustalaisen opiskelijaliikkeen yhdistäjänä. Erittäin tärkeää on myös, että viesti kulkee osastoista liittoon ja emopuolueeseen asti. KOL:n onkin vahvistettava asemaansa puoleen opiskelijapoliittisena neuvonantajana.

”Olen oppinut tuntemaan Marie Okkosen monipuolisena vaikuttajana. Erittäin intohimoisesti politiikkaan suhtautuva Marie on määrätietoinen vastuunkantaja, minkä arvo kirkastuu etenkin haastavina aikoina. Marie on positiivinen ja hänellä on hyvä tilannetaju. Hienoa on ollut seurata Marien ennakkoluulotonta yhteistyötä eri järjestöjä ja puolueita edustavien ihmisten kanssa. Olen iloinnut työskentelystä Marie Okkosen kanssa, suosittelen erittäin mielelläni häntä KOL:n liittohallituksen varapuheenjohtajaksi.”

Juho Kamula, JOKE:n puheenjohtaja

 

”Mariesta on Joensuussa kasvanut vastuunkantaja monessakin mielessä: Hän toimi yliopiston kampuspuheenjohtajana ja on tänä syksynä ollut kantava voima JoKen edarivaalikampanjoinnissa aina kahvinkeitosta kohtaamisiin opiskelijoiden kanssa. Marie on siis myös helposti lähestyttävä ja sosiaalinen tyyppi, joka saa myös ihmiset ympärillään innostettua.”

Anssi Kekkonen, kansanedustajan avustaja

 

”On ollut ilo tehdä Marien kanssa yhteistyötä. Marien rohkea tapa tarttua asioihin innostaa myös muita mukaan ja hommat tulevat aina tehdyksi kunnialla. Marie on tilanteessa aina läsnä ja on diplomaattinen johtaja.”

Topias Tamminen, JoViNON hallituksen jäsen, ISYY:n hallituksen 1. varapuheenjohtaja

 

Keskustan Opiskelijaliitto valitsee uuden puheenjohtajiston sekä liittohallituksen yksivuotiskaudelle liittokokouksessaan Vaasassa 16.-17.11.2013.

Lisätietoja:
Marie Okkonen
tiokkone(at)student.uef.fi
050 342 5243

Jaa tämä artikkeli