KOL:n Piiparinen: “Kokoomuksen Orpo maksattaa valtion velat nuorilla ja opiskelijoilla”

Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparisen mukaan kokoomuksen valtiovarainministeri Petteri Orpon linja vaarantaa Suomen nuorison tulevaisuuden. Orpo sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa tavoittelevansa veronkevennyksiä syksyn budjettiriihessä. Samaan aikaan Orpo on kuitenkin toistuvasti varoittanut kehysriihikeskustelussa “jakovaarasta”, kun on puhuttu panostuksista eriarvoisuuden vähentämiseen tai koulutukseen.

“Opiskelijoille on jäämässä kasvavan opintovelan lisäksi kasvava valtionvelka. Nuorille ja opiskelijoille tarjotaan pelkkää kylmää kättä kokoomuksen Orpolta.”, keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen sanoo.

“Nyt on panostettava tulevaisuuteen, nuorisoon ja eriarvoisuuden vähentämiseen. Koulutus huutaa lisäpanostuksia lähes vuosikymmenen kestäneiden leikkausten jäljiltä. Nuorisotakuu tarvitsee lisäpanostuksia ja perustulokokeilun jatko on vaarantumassa hallituskumppaneiden vastahakoilun vuoksi. Veronkevennyksiä parempi vaihtoehto on myös lyhentää Suomen yli sadan miljardin euron velkataakkaa.”, Piiparinen muistuttaa.

Nyt tarvitaan vastuullista budjettipolitiikkaa ja panostuksia tulevaisuuteen. Kokoomus näyttää kääntäneen selkänsä Suomen nuorisolle. Piiparinen vetoaa Keskustaan, jotta kokoomuksen tahto ei toteudu syksyn budjettiriihessä.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli