Keskustaopiskelijat: Ulkoministeri Timo Soinilla ei luottamusta

Keskustaopiskelijat vaatii puolueensa kansanedustajia äänestämään tyhjää ulkoministeri Timo Soinin luottamusäänestyksessä. Asiasta äänestetään perjantaina eduskunnan täysistunnon alussa.

“Jos rohkeus ei riitä äänestämään ‘ei’, äänestäkää edes tyhjää. Nyt ei ole aika piilottaa keskustan arvoja hallituspolitiikan alle. Meille ja koko Suomelle sekä naisten että tyttöjen oikeudet ja niiden edistäminen kansainvälisesti on prioriteettilistalla korkealla. Pääministeripuolueena emme voi katsoa Soinin touhuja läpi sormien.” vaatii Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Auli Piiparinen.

“Kyseessä ei ole hallituksen luottamusäänestys vaan yksittäiseen ministeriin kohdistuva luottamuspula. Hallituskortin esiin kaivaminen vie keskustelun pois arvoista ja periaatteista. Eli niistä asioista, joille politiikan teon ja luottamuksen täytyy perustua”, Piiparinen huomauttaa.

Keskustaopiskelijoiden mielestä on selvää, että ulkoministeri ei ole oppinut virheistään kesäkuun keskustelun jälkeen. Ulkoministerin tittelillä varustettu elokuinen blogi suorastaan hurrasi Argentiinan päätökselle olla laillistamatta aborttia. Nyt vaakakupissa painaa vielä tuore oikeuskanslerin huomautus, että Soinin toiminta ulkoministerinä on voinut antaa väärän kuvan Suomen aborttilinjasta.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

KOL:n puheenjohtaja Auli Piiparinen.

 

Jaa tämä artikkeli