Keskustaopiskelijat: YTHS-laajennus hallituksen merkittävin tasa-arvoteko

Keskustan Opiskelijaliitto(KOL) iloitsee tänään eduskunnan lähetekeskusteluun tulleesta YTHS-laajennuksesta, joka vihdoin tuo ammattikorkeakouluopiskelijat tasa-arvoiseen asemaan yliopisto-opiskelijoiden kanssa terveydenhoidon saralla. Keskustaopiskelijat ovat tavoitelleet YTHS-laajennusta vuodesta 2010 lähtien.

“Terveyserot yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden välillä ovat olleet jo pitkään hälyttävän suuret. Opiskelijaterveydenhoitojärjestelmän rakenteelliset erot ovat tätä vain vahvistaneet, mutta onneksi siihen nyt tulee muutos”, iloitsee KOL:n puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Keskustaopiskelijat muistuttaa, että taloudellisesti vaikeana hallituskautena juuri keskusta ja sen johtavat poliitikot ovat pystyneet viemään hallituksen pöydissä läpi opiskelijoille tärkeitä positiivisia uudistuksia sosiaali- ja terveyspoliittisia asioita.

“Ilman vahvaa keskustaa ei oltaisi saatu YTHS-laajennusta, perheellisille opiskelijoille opintorahan korotusta ja opiskelijoiden siirtoa yleisen asumistuen piiriin. Nyt keskustan onkin käännettävä katse tulevaan ja haettava yhdessä opiskelijoiden kanssa ratkaisut 2020-luvulla ihmisten sosiaalista tasa-arvoa haastaviin kysymyksiin”, visio Piiparinen.

Lisätietoja:

Auli Piiparinen
Puheenjohtaja
Keskustan Opiskelijaliitto

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

 

KOL:n puheenjohtaja Auli Piiparinen.

 

Jaa tämä artikkeli