Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous: Keskustan keskustelukanavat auki

 

Keskusta elää keskustelusta. Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous vaatiikin puoluetta luomaan areenan keskustan sisäiselle keskustelulle. Puolueessa on huutava tarve sisäiselle foorumille.

“Keskustan jäsenillä tulisi olla mahdollisuus käydä jatkuvasti avointa keskustelua puolueen ajankohtaisista asioista. Nykyisin tätä mahdollisuutta ei ole”, liiton vuoden 2019 puheenjohtaja Auli Piiparinen sanoo.

“Tällä hetkellä suurin foorumi keskustan sisäiselle keskustelulle on puoluekokous, noin joka toinen vuosi. Puoluekokous ei jokaiselle rivijäsenelle ole kuitenkaan todellinen mahdollisuus käydä puolueen sisäistä keskustelua. Toisaalta kaksi vuotta on nykyisessä poliittisessa kulttuurissa ikuisuus”, liiton vuoden 2019 1. vpj. Laura Hämäläinen sanoo.

Puoluevaltuuston kokoonpano keskustan kokoon nähden on hyvin rajattu ja kokoontumisia on vuosittain noin kaksi kappaletta.

Yksi vaihtoehto voisi olla foorumin luominen jo olemassa olevia sosiaalisen median kanavia hyödyntäen. Ulkopuoliseen toimijaan luottaminen voi kuitenkin asettaa riskejä foorumin toimintavarmuudelle.

“Ratkaisevaa on se, että jokaisella keskustan jäsenellä on mahdollisuus osallistua yhdenvertaisesti keskusteluun koskien puolueen linjauksia ja tulevaisuutta. Keskustan on oltava esimerkin näyttäjä puoluetoiminnan kehittämisessä osallistavammaksi ja avoimemmaksi”, liiton vuoden 2019 2. vpj. Inna Kallioinen sanoo.

Keskusta elää keskustelusta. Avataan puolueen sisäisen keskustelun kanavat auki.

Keskustan Opiskelijaliiton liittokokous
Tampereella 4.11.2018

 

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajisto vuodelle 2019: Inna Kallioinen (2.vpj), Auli Piiparinen (pj), Laura Hämäläinen (1.vpj).

 

 

 

Jaa tämä artikkeli