Lähde ehdolle syksyn edustajistovaaleihin!

Yliopistojen ylioppilaskunnat ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat valitsevat jälleen tänä syksynä opiskelijat edustamaan ja edistämään opiskelijan arkea korkeakouluissa kautta maan. Edustajistovaaleissa opiskelijoiden äänestämä edustajisto käyttää ylintä päätösvaltaa oman opiskelijayhteisösi sisällä. Paljonko on ylioppilas-/opiskelijakunnan jäsenmaksu? Onko kampuksen ovet avoinna opiskeluun 24/7? Saatko opiskelijaravintoloista tarpeeksi kotimaista ja kasvista? Löytyykö kaupungista tarpeeksi tilaa opiskelija-asunnoille tai opiskelijatapahtumille?

Tänä vuonna vaalit käydään kaikissa ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa poislukien Helsingin (HYY) ja Tampereen (TREY) ylioppilaskunnat, joissa vaalit käydään aina parillisina vuosina. Ylioppilaskunnat valitsee edustajiston kahdeksi vuodeksi, opiskelijakunnat taas vuodeksi kerrallaan. Äänioikeutettuja vaaleissa on kaikki yliopisto-opiskelijat, ja ammattikorkeakouluissa kaikki opiskelijakuntien jäsenet.

Keskustaopiskelijat ovat olleet jo vuosikymmeniä korkeakoulujensa opiskelijaliikkeiden keskeinen muutosvoima. Tällä hetkellä olemme suurimpia poliittisia ryhmittymiä Lapin, Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen ylioppilaskunnissa. Oletko sinä seuraava opiskelijan ääni? Tervetuloa ehdolle!

Aikataulut

Ehdolle asettumisen aika on nyt. Ota yhteyttä edustajistovaaleista vastaavaamme Kimmo Mäkelään, hän neuvoo ja opastaa kysymyksessä kuin kysymyksessä!

Vaalit käydään useissa ylioppislaskunnissa ja opiskelijakunnissa 6.11. Äänestysaika vaihtelee paikkakunnittain, tarkemmat tiedot saat oman ylioppilaskuntasi/opiskelijakuntasi vaalikuulutuksesta.

Hyvä tietää

Ehdolle asettuaksesi sinun ei tarvitse olla Keskustaopiskelijoiden jäsen, mutta yhdyt paikallisten listojen arvoihin ja teemoihin. Meidät löydät kampuksilta ja koulusi järjestöpäiviltä, soittamalla tai viestittämällä osaston puheenjohtajalle (tähän hyperlinkki osastojen pj-sivulle) pääset varmasti perille.

Vaikuta elämääsi. Tunnusta väriä. Lähde ehdolle.

Ilmoita itsesi tai ystäväsi kiinnostus tämän lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä Kimmoon tai Jaakkoon.

Kimmo Mäkelä
edustajistovaalikoordinaattori
Keskustaopiskelijat

040 775 9813

Jaakko Mäki-Petäjä
pääsihteeri
Keskustaopiskelijat

045 6569264
jaakko.maki-petaja@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli