Keskustaopiskelijat: “Reilut ja avoimet vaalit kuuluvat opiskelijapolitiikkaan”

Keskustaopiskelijat ei neuvottele tänä vuonna Suomen Ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokouksen henkilövalinnoista. Järjestö korostaa kulttuurin muutoksen olevan toivottava demokratian ja avoimuuden hengessä. Vallan liittokokouksen henkilövalinnoista pitää olla aidosti liittokokousedustajilla, ei pienellä porukalla suljettujen ovien takana.

“Kuten Keskustaopiskelijat liittona, myös Suomen ylioppilaskuntien liitto on monelle ensimmäinen paikka kasvaa, olla ehdolla ja vaikuttaa. Haluamme tukea vaalin avoimuutta, ja haastamme samalla muut kokouksen ryhmittymät kertomaan etukäteen aikovatko he neuvotella vai eivät”, penää Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

Keskustaopiskelijat kokee neuvottelujärjestelmän pahimmillaan asettavan ehdokkaat epätasa-arvoiseen asemaan. Kaikilla pitäisi kuitenkin olla samanlainen oikeus vakuuttaa liittokokousedustajat osaamisellaan johtaa, linjata ja kuunnella. SYL onkin vuosien saatossa kehittänyt liittokokouksen vaalia avoimempaan suuntaan, ja pitänyt esimerkillisesti huolta myös ehdokkaiden jaksamisesta. Neuvottelukulttuurin muutokseen tarvitaan nyt kuitenkin kaikkia.

“Näen neuvotteluista luopumisen myös vapauttavan keskustelua kampanjointiin. Kukaan ei voi olla varma valinnastaan. Liittokokous on vielä viimeinen paikka kohdata äänestäjä silmästä silmään, vertailla ehdokkaita ja vaihtaa ajatuksia. Vapaus valita kenelle antaa äänensä on tärkein demokratiatekijä”, paaluttaa puheenjohtaja Piiparinen.

Keskustaopiskelijat korostaa ettei liiton kanta ylioppilaskuntien liiton neuvottelukulttuuriin ole epäluottamuslause nykyistä tai menneitä SYL:n hallituksia kohtaan, vaan tahdon ilmaisu avoimempaa tulevaisuutta varten.

Lisätietoja:
Auli Piiparinen
puheenjohtaja
Keskustaopiskelijat

+358 50 3897 260
auli.piiparinen@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli