Keskustan kannatus nousi korkeakoulujen edustajistovaaleissa

Eilen käydyissä edustajistovaaleissa keskustan kannatus nousi hieman ylioppilaskuntien saralla. Ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnissa taas vaalit toivat kaksi lisäpaikkaa, ja kannatuksen nousua myös varaedustajien muodossa. Keskustaopiskelijat on tilanteeseen tyytyväisiä.

”Pidimme valtakunnallisesti paikkamääränmme, ja puoluepoliittisista listoista olemme valtakunnallisesti neljänneksi suurimpia. Iso kiitos kuuluu osastoillemme, kaikille ehdokkaille ja äänestäneille”, summaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

”Erityiset hurraahuudot menevät Vaasan ylioppilaskuntaan ja Savonia-ammattikorkeakouluun. Molemmat laittoivat Keskeisten ryhmän pystyyn ilman aiempiin vaaleihin osallistumista keskustan nimen alta. Molempina tuloksena kaksi uutta paikkaa”, iloitsee puheenjohtaja Piiparinen.

Puoluepoliittiset listat keräsivät kaiken kaikkiaan enemmän kannatusta kuin pitkään aikaan. Keskustaa (3,3%) suuremman potin keräsivät ylioppilaskuntapuolella Vihreät (9,8%), Kokoomus (6,4%) ja Vasemmisto (5,5%). SDP:n kannatus jää alle 1,5%.

”Tekemistä meillä toki riittää, jotta nousemme jälleen puoluepoliittisista paikallisiksi voittajiksi. Ensi vuonna kampanjoidaan Helsingin ja Tampereen yliopistoissa, sekä kaikissa ammattikorkeakouluissa. Suunta on ylöspäin”, Piiparinen lisää.

Keskustaopiskelijoiden edaattorit:

 

LYY:
Anni-Sofia Sihvo
Janne Mäkinen

OYY:
Jere Karjula
Eveliina Leskelä
Miriam Putula

VYY:
Niko Vainio
Tero Kosunen

JYY:
Joel Saukonoja
Aino-Maria Huttu

ISYY:
Lassi Oikkonen
Sara Peltola
Niklas Leinonen

HYY
(2018):
Eeva Linnainmaa

Savotta:
Emmi Hämäläinen
Kiia Kortelainen

Helga:
Olli Kolehmainen

Jaa tämä artikkeli