Jyväskylän Keskustaopiskelijat: Opiskelijoiden tukipalvelut kuntoon!

Jyväskylän Keskustaopiskelijat ovat huolissaan opiskelijoiden jaksamisesta ja vaativat, että opiskelijoiden tukipalvelut on saatava vihdoin kuntoon. 

Tänään, opiskelijoiden mielenterveyspäivänä, kampanjateemana on ystävyys. Nyyti ry:n #mitätehtäis -kampanjalla halutaan nostaa esille ystävyyden merkitystä opiskelijoiden hyvinvoinnille ja mielenterveydelle. Ystävillä ja yhteisöillä on merkittävä vaikutus opiskelijoiden hyvinvointiin – tukiverkosto tekee opintojen suorittamisesta mielekkäämpää. Ne eivät kuitenkaan yksinään ratkaise opiskelijoiden jaksamiseen liittyviä haasteita. 

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden mielestä opiskelijaterveydenhuollossa tarvitaan huomattavasti lisäresursseja mielenterveysongelmien hoitamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Esimerkiksi psykologin vastaanotolle pääsemiseen on viikkojen, jopa kuukausien jonot. Hoitoon pääsemisen tulee olla helppoa ja nopeaa – tilanteet on helpointa hoitaa heti alussa, etteivät ongelmat pääse kasaantumaan.Ideaalitilanteessa mielenterveyspalvelut olisivat samalla tavalla saavutettavissa kuin käynti yleislääkärin luona.

Koronakriisi on osoittanut, että piristävästä kevätauringosta huolimatta ystävien merkitys opiskeluissa jaksamisessa on äärettömän tärkeä. Opiskelijalla tulee olla ystäviensä ohella oikeus tukeutua kuitenkin myös terveydenhuollon ammattilaisiin.

Lisätietoja: 

Arttu Laaksonen

Jyväskylän Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

arttu.laaksonen@kol.fi

Jaa tämä artikkeli