Keskustaopiskelijat: Lukukausimaksut EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville poistettava

Keskustaopiskelijat vaatii lukukausimaksujen poistoa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta. Lukukausimaksujen tarkoituksena oli alun alkaen tuoda säästöjä korkeakouluille, mutta uudistus ei olekaan toiminut halutulla tavalla.

Uudistuksen myötä korkeakoulut ovat joutuneet kehittämään erilaisia stipendijärjestelmiä sekä panostamaan markkinointiin ulkomaille. On sanomattakin selvää, ettei Suomi pärjää markkinoinnissaan ja hinnoissaan Eurooppalaisille suurille yliopistoille. Käytännössä uudistus on tuonut siis vain enemmän kuluja korkeakouluille, joiden pitäisi keskittyä perustehtäväänsä: koulutukseen ja uuden tiedon hankkimiseen.

Lukukausimaksujen myötä EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden määrä on romahtanut. Tämä on harmi, sillä nopeasti ikääntyvässä Suomessa, jossa alkaa olla nuorista pula, opiskelijoita pitäisi ennemminkin houkutella Suomeen, ei karkottaa heitä pois.

Keskustaopiskelijat haluaakin muistuttaa keskustaa roolistaan sivistyspuolueena. Keskusta on aina rohkeasti puolustanut maksutonta koulutusta. Tehkäämme siis niin myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:
Miriam Putula
puheenjohtaja, Keskustaopiskelijat ry
050 3897260

Jaa tämä artikkeli