Keskustaopiskelijat: Vakauttavan budjetin jälkeen siirryttävä uudistusten aikaan!

Miriam Putula - Vakauttavan budjetin jälkeen siirryttävä uudistusten aikaan!

Budjettiriihen tulokset olivat Keskustaopiskelijoiden mielestä opiskelijoiden kannalta lyhyellä aikavälillä loistavat. YTHS-laajennus toteutuu, opiskelijoiden ateriatuki saa kuoppakorotuksen ja opintotuen kiristysten peruuntuminen osaltaan luovat opiskelijoille uskoa siihen, että nykyisestä terveydellisestä ja taloudellisesta kriisistä myös opiskelijat selviävät.

“Opiskelijoiden tulevaisuudenkin kannalta on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää kuinka Suomen talous ja suomalaisten työllisyys saadaan nopeasti nostettua suosta, johon korona sen on upottanut. Pelkkä opintotuki ei opiskelijoita elätä ja toisaalta usko omaan työllistymiseen nopeuttaa valmistumista ja siirtymistä työelämään”, muistuttaa Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Miriam Putula.

Keskustaopiskelijat vaatiikin hallitukselta jatkossa entistä vahvempia toimia yritystoiminnan edellytysten turvaamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Esimerkiksi kausityövoimaa vaativat alat kuten matkailu ja ravintola-ala ovat myös monen opiskelijan toimeentulon kannalta välttämättömiä.

“Pitkällä aikavälillä valtion velkaantuminen on tietenkin saatava myös taittumaan, ja siinä ratkaisujen on ehdottomasti oltava laajaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuteen perustuvia. Siksi julkinen keskustelu tulevaisuudessa edessä olevista uudistuksista on aloitettava välittömästi”, Putula jatkaa.


Lisätietoja:
Miriam Putula
puheenjohtaja, Keskustaopiskelijat ry
050 3897260
miriam.putula@keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli