Keskustaopiskelijat: Kohti aluepoliittista riemuvoittoa – Uusi yliopisto perustettava Leskelän kylään

Keskustaopiskelijat on huolissaan korkeakoulutuksen aidosta saavutettavuudesta. Aikana, jona korkeakoulut painottuvat vain suuriin kaupunkeihin, tarvitaan Keskustaopiskelijoiden kaltaisia laatikon ulkopuolelta ajattelevia voimia. Seuraava yliopisto on perustettava Piippolaan, Leskelän kylään. Leskelän kylä on tunnettu Suomen maantieteellisen keskipisteen sijaintipaikkana. 

“Paikkaesitys uudelle yliopistolle valikoitui tasavertaisin perustein. Leskelän kylä on Suomen keskipiste, joten sinne on kaikilta yhtä lyhyt matka. Tottakai aika paljon painoarvoa on silläkin, että kylällä on niin upea nimi. Yritysyhteistyön ja yliopiston vetovoiman kannalta tosi tärkeää.” Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä avaa.

Keskustaopiskelijoiden visio uudesta yliopistosta ei jää vain maantieteellisen sijainnin tasolle. Myös koulutusohjelmien tarjontaa on pohdittu tarkasti.

“Leskelän keskipisteyliopistosta muodostetaan todellinen biotalouden osaamisen huippuyksikkö. Perinteisten maa- ja metsätalousalojen lisäksi yliopistoon perustetaan oma kansainvälinen bioturkistalouden tiedekunta – School of Fur Trade Economics. Lisäksi koulutustarjontaan kuuluu kattavasti kaikki koulutusalat läpileikkaava tunnetaitojen painotus.” linjaavat Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajat Elisa Pirttilahti ja Joonas Paavilainen yhdessä suin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko on jo väläyttänyt uuden yliopiston perustamista Suomeen. Keskustaopiskelijat kokee, että asiaa on vatuloitu jo tarpeeksi. Keskustaopiskelijoiden esityksen toteuttaminen varmistaisi tulevaisuuden bio- ja kiertotaloudesta elävälle Suomelle välttämättömän korkeakoulutettujen osaamispohjan. Lisäksi se tukisi aitoa desentralismia sekä alueellista, sosiaalista että sivistyksellistä tasa-arvoa!

Lisätiedot:

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli