Keskustaopiskelijoiden Leskelä: Herätkää, sivistysporvarit! Koulutus ei kaipaa eutanasiaa

Keskustaopiskelijat on pöyristyneitä kokoomuksen suunnalta läikkyvistä kylmän keskittävistä laineista, jotka kohdistuvat korkeakoulutuksen saavutettavuuteen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen totesi vastikään Helsingin Sanomissa, kuinka hän haluaa laajentaa korkeakoulutuksen saavutettavuutta laittamalla stopin keskittävälle koulutuspolitiikalle. Keskusta on kautta historian seissyt saavutettavan korkeakouluverkon ja koko Suomen osaamista puolustavan linjan puolella.

”Sivistysporvareiksekin itseään kutsuva joukko näyttää unohtaneen sivistyksen tässä keskustelussa kokonaan. Väittääkö kokoomus, että esimerkiksi Oulun psykologikoulutus tai Jyväskylän diplomi-insinöörit vaarantavat Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja heikentävät muiden korkeakoulujen koulutuksen laatua?” kysyy Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Kokoomuksen periaateohjelmassa sivistys tosin vielä mainitaan: ”Kasvatus ja koulutus antavat sivistykselle pohjan: ymmärryksen historiasta, valmiuksia jäsentää ilmiöitä ja asettaa niitä oikeisiin mittasuhteisiin.” Keskustaopiskelijat toivoo, että historiaa ymmärrettäisiin myös sitä kautta, miten paljon eri puolelle Suomea perustetut korkeakoulut ovat kasvattaneet koko Suomen vientiä, osaamista ja kansainvälistä tunnettuutta.

”Nähtäväksi jää, jatkaako kokoomus tällä samalla koko Suomen osaamista polkevalla linjalla myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. En halua nähdä päivää, jolloin esimerkiksi Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan korkeakoulut joutuvat saattohoitoon kokoomuksen keskittävän koulutuspolitiikan takia”, jatkaa Leskelä.

Lisätietoa:

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

 

Jaa tämä artikkeli