Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaehdokas Laaksonen: Koulutuspolitiikan tavoitteet palautettava maanpinnalle

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi ehdolla olevan Arttu Laaksosen mielestä suomalaisen koulutuspolitiikan tavoitteet on palautettava maanpinnalle.

– Koulutukselle asetetut tavoitteet palvelevat tällä hetkellä enemmän poliitikkoja kuin tavallisia ihmisiä, toteaa puheenjohtajaehdokas Laaksonen.

Suomen tavoitteena on esimerkiksi, että vuonna 2030 vähintään 50 prosenttia nuorista aikuisista suorittaa korkeakoulututkinnon. Samanaikaisesti eri aloilla on huutava pula ammatillisista osaajista.

– Suoritetut tutkinnot eivät ole itsessään tae osaamisesta, ja osaamista pystyy kerryttämään yhä enemmän myös muualla. Esimerkiksi korkeakoulujen “virkamiesruotsin” suorittaminen on harvoin tae todellisesta ruotsin kielitaidosta, jatkaa Laaksonen.

Laaksosen mielestä suomalaisen työelämän nojaaminen vahvasti tutkintokeskeisyyteen vääristää koulutuspolitiikan tavoitteita. Julkisella sektorilla tulisi esimerkiksi muodollisten tutkintojen sijaan painottaa tehtävään vaadittavaa osaamista.

– Korkeasti kouluttamisen sijasta Suomen koulutusjärjestelmän tulisi huolehtia siitä, että jokaisella nuorella on tosiasiallisesti työelämässä vaadittavaa osaamista, päättää Laaksonen.

Kannanotto on osa puheenjohtajaehdokas Laaksosen koulutusvisiota.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja valitaan liittokokouksessa Helsingissä 13.–14.11.2021.

 

Lisätietoja:
Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaehdokas

044 0982702
laaksonen.arttu@gmail.com

Jaa tämä artikkeli