Keskustaopiskelijat: Kurvisen korkeakoulupolitiikan käännös muuttui todeksi

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen tiedotti 20.12. yli kahdestatuhannesta uudesta aloituspaikasta korkeakouluihin laajasti läpi koko Suomen. Lisäyksillä tuodaan helpotusta uusmaalaisten nuorten korkeakoulupaikka pulaan ja samalla myös vahvistetaan muiden maakuntien osaamista ja elinvoimaa.

“Kurvisen päätös oli merkittävä suunnanmuutos korkeakoulupolitiikassa. Juuri tätä koko Suomelle viisasta politiikkaa kokoomuslaiset ja monet etujärjestöt aikaisemmin syksyllä vastustivat kiivaasti. Vaan uskaltaako heistäkään nyt yksikään sanoa ääneen, että mikä näistä aloituspaikoista olisi pitänyt jättää myöntämättä?”, kyselee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Keskustaopiskelijat kuitenkin myös painottavat, että pelkästään aloituspaikoilla korkeakoulujen ja opiskelijoiden ongelmat eivät ratkea. Hallitukselta vaaditaan myös jatkossa lisätoimia opiskelijoiden toimeentulon parantamiseksi, mielenterveysongelmien hoitamiseksi ja korkeakoulujen rahoituksen vahvistamiseksi.

Lisätietoa:

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
+358 50 3897260
eveliina.leskela(a)keskustaopiskelijat.fi

Jaa tämä artikkeli