Keskustaopiskelijat: Kurvisen linja luo toivoa nuorille

Keskustaopiskelijat iloitsee tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen tämänpäiväisestä ilmoituksesta korkeakoulujen uusista koulutusvastuista. Koulutusvastuut laajentuvat niin ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissa ympäri Suomea.

Koulutusvastuut määrittävät, minkälaisia tutkintoja korkeakouluissa voi opiskella. Esimerkiksi Savonia-ammattikorkeakoululle myönnetään oikeus kouluttaa tuotantotalouden insinöörejä sekä LUT-yliopistolle yhteiskuntatieteilijöitä ja Helsingin yliopistolle terveystieteilijöitä.

“Ministeri Kurvinen on tehnyt erinomaista työtä. Jatkossa yhä useammalla nuorella on mahdollisuus opiskella haluamansa korkeakoulututkinto lähempänä omaa kotiseutua”, kiittelee Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Arttu Laaksonen.

Keskustaopiskelijat korostaa, että koulutusvastuiden laajentamisessa kyse on pysyvistä, pitkäaikaisista muutoksista korkeakoulukentällä. Siksi koulutusvastuiden laajentaminen on historiallisesti merkittävää.

“Uudet koulutusvastuut ovat keino paikata eri alueiden huutavaa osaajapulaa. On äärettömän tärkeää, että meillä on riittävästi yhteiskunnan eri alojen osaajia koko maassa”, päättää Laaksonen.

Lisätietoja:

Arttu Laaksonen
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja

+358 50 389 7260
arttu.laaksonen(a)kol.fi

Jaa tämä artikkeli