Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset: Uusilla koulutusvastuilla luodaan toivoa nuorille ja vastataan osaajapulaan

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset iloitsee uusista koulutusvastuista Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa: Itä-Suomen yliopistolle myönnetään oikeus kouluttaa teknillis-luonnontieteellisen alan diplomi-insinöörejä ja Karelia-ammattikorkeakoululle puolestaan tieto- ja viestintätekniikan insinöörejä sekä toimintaterapeutteja.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ilmoitti 10.1.2022 koulutusvastuiden laajentumisesta eri ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa ympäri Suomea. Koulutusvastuut määrittävät, minkälaisia tutkintoja korkeakouluissa voi opiskella.

– Uudet koulutusvastuut vastaavat koko Itä-Suomen alueen osaajapulaan sekä samalla vahvistavat näiden korkeakoulujen vetovoimaisuutta sekä osaamista, iloitsee Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten puheenjohtaja Mikko Miettinen.

– Varsinkin tekniikan koulutus täydentää hyvin yliopiston luonnontieteellisten alojen nykyistä toimintaa ja tutkimusta.

Koulutusvastuiden laajentamisessa kyse on pysyvistä, pitkäaikaisista muutoksista korkeakoulukentällä. Koulutusvastuiden laajentaminen parantaa entisestään nuorten mahdollisuuksia kouluttautua.

– On loistavaa, että jatkossa yhä useammalla nuorella on mahdollisuus opiskella mieleisensä korkeakoulututkinto, toteaa Miettinen.

Lisätietoja:

Mikko Miettinen
Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten puheenjohtaja

s-posti. joensuu@kol.fi

Jaa tämä artikkeli