Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset: ISYYn järjestöpäiväsekoilu on amatöörien puuhastelua

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset on tyrmistynyt Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan päätöksestä kieltää JOKEn ja muiden poliittisten järjestöjen osallistuminen ISYYn järjestöpäiville alle viikkoa ennen tapahtumaa. ISYY on perustellut päätöstä eduskuntavaalien läheisyydellä.

– Varsinaista amatöörien puuhastelua. Eduskuntavaalien ajankohta on kuitenkin vaalilaissa säädetty, ei se ole voinut tulla yllätyksenä ISYYlle. Tuskin olisi ollut mikään mahdottomuus pitää järjestöpäivät esimerkiksi viikkoa myöhemmin, vaalien jälkeen. Vaan ei, nyt on vasta viime hetkellä joku älynnyt koko vaaliasian ja sitten on p****ttu housuun, kun pelätään luvatonta vaalikampanjointia, jyrähtää JOKEn puheenjohtaja Mikko J. Miettinen.

Poliittisille opiskelijajärjestöille ylioppilaskunnan järjestöpäivät ovat olleet loistava mahdollisuus tuoda toimintaansa esille opiskelevan nuorison keskuudessa ja hankkia uusia jäseniä. Nyt järjestöt joutuvat kehittämään muita keinoja kevään ajaksi, sillä seuraavat järjestöpäivät pidetään vasta syksyllä.

– Joka puolella valitellaan nuorten vähäistä intoa osallistua politiikkaan, ja ISYYkin on ollut pitkään huolissaan edustajistovaalien heikoista äänimääristä. Aika hankalaa vain on kenenkään innostaminen, jos näkyvyyttä ei ole tarjolla, toteaa JOKEn varapuheenjohtaja Juho Väisänen.

Lisätietoja:
Mikko J. Miettinen
Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten puheenjohtaja
joensuu@kol.fi

Jaa tämä artikkeli