KANNANOTTO: OULUN KESKUSTAOPISKELIJAT RY JYRÄHTÄÄ: EMME VOI HYVÄKSYÄ LIITON MALLISÄÄNTÖJÄ

Oulun keskustaopiskelijoiden kevätkokous on 29.3. päättänyt, ettei voi hyväksyä Keskustaopiskelijat ry:n mallisääntöjä. Mallisäännöissään Keskustaopiskelijat on esittänyt, että yhdistys siirtyisi niin sanottuun “yhden kokouksen malliin”, jossa kevätkokouksen sääntömääräiset asiat käsiteltäisiin vuosikokouksessa syksyllä. Oulun keskustaopiskelijat näkee uudistuksen uhkana osastojen toiminnalle ja jatkuvuudelle.

Keskustaopiskelijoiden jäsenistö on nopeasti vaihtuvaa, jolloin edellisen vuoden hallitus on hyvin voinut valmistua seuraavaan syyskuuhun mennessä. Kevätkokouksen asiat on hyvä käsitellä mahdollisimman tuoreeltaan, jotta tilinpäätös ja toimintakertomus eivät jää roikkumaan pitkäksi aikaa. Näin myös turvataan osastojen asiallinen toiminta ja hyvä hallinto.

Oulun keskustaopiskelijat seisoo muuten uusien mallisääntöjen takana ja on valmis hyväksymään säännöt, kunhan niissä on mukana perinteinen yleiskokousmalli.

Oulun keskustaopiskelijat ry, 29.3.2023

Jaa tämä artikkeli