Ei aikuisviihdettä, vaan aikuiskoulutustukea!

Orpon hallitus suunnittelee lakkauttavansa aikuiskoulutustuen tulevan vuoden aikana. Aikuiskoulutustuki on tähän mennessä turvannut työelämässä jo kiinni olevien opiskelijoiden mahdollisuuden elinikäiseen oppimiseen, oman osaamisen kehittämiseen ja alanvaihtoon. Nyt tämä tärkeä tuki ollaan viemässä, ja mitään toimia, joilla ihmisten kouluttautumista tulevaisuudessa turvataan, ei ole annettu.

”Aikooko hallitus nyt polttaa työväestön loppuun viemällä mahdollisuuden edetä uralla koulutuksen kautta ja pakottamalla väärällä alalla olevat ihmiset pysymään työssä ja odottelemaan burnoutia? Onko meillä kohta edessä työelämän mielenterveyskriisi”, pohtii Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi liittokokouksessa valittu Joonas Soukkio.

”Hallituksen tapa tehdä päätöksiä ja säästöjä ilman riittäviä vaikuttavuusarvioita ja perustaa päätökset mutu-tuntumaan on hälyttävää! On myös syytä kysyä ovatko hallituspuolueiden kansanedustajat niin etääntyneitä nykyisestä työelämästä, että koulutuksen merkitystä ihmisten urakehitykselle ei nähdä”, kysyvät Keskustaopiskelijoiden uudet varapuheenjohtajat Siiri Ruokola ja Susanna Turunen.

Aikuiskoulutustuen voimin opiskelija on pystynyt tekemään tutkinnon osia, kuten opinnäytetyö ja työharjoittelu, jonka jälkeen opiskelija on palannut takaisin opintoja edeltäneisiin työtehtäviinsä. Aikuiskoulutus ja siihen annettu tuki ovat tähän asti tukeneet työelämää joka on muuttunut merkittävästi viime vuosien saatossa ja koulutuksen kautta työntekijät ovat pysyneet muutoksessa mukana. Nyt täydennyskoulutukseen hakeutumisen kynnys kasvaa.

Vaadimme hallitusta perumaan suunnitellut säästöt aikuiskoulutustuesta!

Lisätietoja:

Olivia Löytänen

olivia.loytanen@kol.fi

Jaa tämä artikkeli