Joensuun Keskustaopiskelijat menestyi ISYYn ja POKAn edustajistovaaleissa

Marraskuussa pidetyissä edustajistovaaleissa Joensuun Keskustaopiskelijoiden tukemat ehdokaslistat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnassa ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAssa menestyivät edellisvaaleja paremmin ja vahvistivat vaikutusvaltaansa joensuulaisessa opiskelijapolitiikassa.

ISYYn vaaleissa Keskeisten 19 ehdokasta keräsivät 362 ääntä ja saavuttivat 4 paikkaa, mikä oli paremmin kuin vuonna 2021.

– Kyllähän tässä voi olla tyytyväinen tulokseen, äänimäärä kasvoi yli sadalla ja yksi paikka tuli lisää. Meillä oli suurin ja monialaisin lista ja se tuotti tulosta. Katsotaan nyt, miten tulevissa neuvotteluissa puheenjohto- ja hallituspaikoista käy, toteaa ISYYssä vaalivastaavana toiminut puheenjohtaja Mikko J. Miettinen.

POKAn vaalit olivat puolestaan jättimenestys: hyvän ehdokashankinnan ansiosta Keskeinen vaalilista sai 7 edustajallaan enemmistön 12-henkiseen edustajistoon.

– Saimme hyvin aktivoitua Karelian keskustalaiset ehdolle ja viime vaaleihin verrattuna lähes tuplasimme paikkamäärämme. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja meillä on nyt vahva mandaatti opiskelijakunnan johtopaikoille, toteaa POKAn vaaleista vastannut varapuheenjohtaja Juho Väisänen.

Vuodesta 2022 JOKEn puheenjohtajana toiminut Miettinen kertoo myös tulevaisuuden suunnitelmistaan. Lokakuussa hänet valittiin Keskustanuorten liittohallituksen varajäseneksi tulevalle vuodelle.

– Kaksi vuotta on pitkä aika toimia puheenjohtajana. Olen tänä aikana oppinut valtavasti järjestöjohtamisesta ja pitänyt JOKEn aktiivisimpien osastojen joukossa. Nyt on aika siirtää vastuuta muille ja keskittyä tuleviin tehtäviini Keskustanuorissa. Olen varma, että seuraajani pystyy entisestään kehittämään toimintaa, toteaa Miettinen.

JOKEn ensi vuoden puheenjohtajisto ja hallitus valitaan syyskokouksessa marraskuussa 2023.

Lisätiedot:

Mikko J. Miettinen
Joensuun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
mikko.miettinen@kol.fi

Jaa tämä artikkeli